Hoppa till huvudinnehåll

Trikåer

Förutom vävda tyger har Foxa även ett brett urval olika trikåer. Trikåerna är i första hand tekniska stickade tyger med specialegenskaper. I urvalet har vi bl.a. flamskyddade trikåer med olika strukturer, nät, fleecetyger och olika projektprodukter.

Foxa har ett samarbetsavtal med spanska trikåtillverkaren, Geisa. Största delen av Geisas sortiment är tekniska varptrikåer men de har även en viss del väfttrikåer i sortimentet. Huvudråvaran är polyester, polyamid och elastan. Färdiga produkter är spacers, nät, velour och elastiska trikåer. Användningsändamålen är arbets- och sportkläder, skodon, inredningstextilier och madrasser. En del av Geisas produkter lagras i Forssa för att möjliggöra snabba leveranser.

Marina Textil är en annan spansk tyg- och trikåtillverkare som Foxa samarbetar med. Marina Textil har specialiserat sig på olika fiberflamskyddade produkter.

Förutom Geisa och Marina Textil samarbetar Foxa även med andra trikåtillverkare. På så sätt kan vi leverera trikåer för kundernas specialbehov. Vi har tagit fram kundprodukter för bl.a. patienttrikåer, sportkläder och underkläder i ullblandning.

Bläddra bland trikåerna