Hoppa till huvudinnehåll

Företaget

Foxa Oy grundades 1990 för att utveckla och låta tillverka tyger för arbets-, armé- och friluftskläder. Företagets försäljningskontor, textillaboratorium och tyglager ligger i Forssa, cirka 100 km från Helsingfors. Foxa Oy står för en ny modell inom textilproduktion, där kärnkunnandet förblir nära kunden men tygtillverkningen har flyttats till annan ort. Vi är stolta över att kunna fortsätta Forssas över 170-åriga tradition inom textilbranschen.

Foxa har det största urvalet tyger för arbetskläder inom sitt marknadsområde. Det mångsidiga urvalet innefattar allt från tunna tyger för plagg som ska användas av vårdpersonal till certifierade flamsäkra tyger. En central del av vårt utbud består även av olika friluftstyger och militärtextiler.

Grunden för vår verksamhet är ett så bra textilkunnande som möjligt. Detta möjliggörs av en utbildad och erfaren personal, ett kontinuerligt lärande och ett modernt textillaboratorium. Vårt omfattande lager gör att vi kan betjäna kunderna snabbt och i bästa fall kan vi skicka produkterna till kunderna redan samma dag då de beställs. Vårt breda samarbetsnät av textilfabriker gör vår produktutveckling både mångsidig och smidig. Vi har klara mål för hela verksamheten – produkter av hög kvalitet, den bästa betjäningen i branschen och att vi håller vad vi lovar.