Hyppää pääsisältöön

Foxan kankaista syntyy työasuja myös koirille

Kardogin mallistosta löytyy metsästyskoirien työvaatteita lämpötakista lippalakkiin.



Jämijärveläinen Kardog valmistaa työasuja metsästyskoirille. Kardogin koiranvaatemallisto sisältää monenlaisia huomioliivejä, sade- ja lämpötakkeja sekä haalareita. Erikoisempina tuotteina mainittakoon metsästyskoirien lippalakit ja makuupussit, joissa koirat voivat levätä ja lämmitellä taukojen ajan. Valtaosa Kardogin malliston vaatteista on valmistetty Foxan kankaista.



Kardogin yrittäjä Anne Kartaslammi-Viitaniemi kertoo, että metsästyskoiran työvaate vaatii kankaalta paljon:

- Kankaan tulee olla samaan aikaan kestävää ja joustavaa, mikä on melko haastava yhdistelmä. Metsästyskoirien työasujen pitää myös näkyä kauas ja siksi niissä suositaan huomiovärejä.



Kardogin tuotteet testataan metsästyskoirilla ja niiden suunnittelussa kuunnellaan tarkalla korvalla alan harrastajien kokemuksia ja toiveita.

- Uusia malleja testataan vähintään vuoden ajan metsästyskäytössä ennen kuin ne otetaan mallistoon ja niitä aletaan valmistaa myyntiin. Vaatteiden malleja kehitetään ja materiaaleja tarvittaessa muutetaan testaajilta saadun palautteen perusteella, Kartaslammi-Viitaniemi kertoo.



Metsästyskoirat ovat Kardogin ylivoimaisesti suurin asiakasryhmä. Kaikista eniten työvaatteita myydään mäyräkoirille. Mallistosta löytyy kuitenkin huomioliivejä ja ulkoiluasuja myös kevyempään käyttöön ihan kaikenrotuisille hännänheiluttajille. Standardimallien lisäksi Kardog valmistaa asiakkailleen tuotteita myös mittatilaustyönä.