Hyppää pääsisältöön

Palotestausta Foxan omassa laboratoriossa

Uutuuskangas Cordura 500 PU FR kestää paitsi kovaa kulutusta myös liekkiä.

Foxa pystyy nyt itse testaamaan kankaidensa tulenkestävyyttä ja valvomaan näin palosuojattujen kankaidensa laatua. Viime kesänä Foxan laboratorioon hankitulla palotestauslaitteella voidaan tehdä standardin EN ISO 6941 mukaisia liekin leviämistestauksia. Laitteella kyetään testaamaan kankaan syttyvyyttä niin pinta- kuin reunasytytyksellä.



Foxan varastomallistosta löytyvät Cordura-merkkiset polyamidi 6.6-kankaat on kehitetty kestämään erityisen kovaa kulutusta. Nyt Cordura-kankaita on saatavilla myös palosuojattuna Cordura 500 PU FR-versiona. Kangas täyttää standardin EN ISO 14116 liekin leviämisindeksin 1 mukaiset vaatimukset. Indeksin mukaan kankaaseen saa syntyä palotestissä reikä, mutta kankaan pitää sammua itsestään. Palotestaus tehdään vasta kun kangas on ensin pesty useita kertoja. Cordura 500 PU FR soveltuu erinomaisesti monenlaisiin suojavaatteisiin ja varusteisiin. Kangasta voidaan käyttää myös liekin leviämisindeksin 3 mukaisissa palosuojavaatteissa esim. polvivahvikkeina, mutta tällöin kangasyhdistelmä on testautettava erikseen.



Cordura-malliston lisäksi Foxan valikoimista löytyy toinenkin vaihtoehto erittäin kestävistä polyamidikankaista: Foxan oma tuotemerkki Foxdura. Yhdessä Cordura- ja Foxdura-mallistot tarjoavat laajan valikoiman kankaita, jotka vastaavat kaikista korkeimpiinkin lujuusvaatimuksiin. Kankaita on saatavilla sekä yksivärisinä että maastokuvioilla.