Hoppa till huvudinnehåll

Brandtestning i Foxas eget laboratorium

Vår tygnyhet Cordura 500 PU FR är både slitstark och flamsäker.



Nu kan Foxa själva testa sina tygers flamsäkerhet och på så sätt övervaka kvaliteten för sina flamsäkra tyger. Med brandtestningsanordningen som köptes till Foxas laboratorium förra sommaren går det att utföra flamspridningstester i enlighet med EN ISO 6941. Apparaten kan testa tygets antändlighet både med yt- och kantantändning.



Foxa har Cordura polyamid 6.6-tyger på lager som har tagits fram särskilt för att vara extra slitstarka. Nu finns Cordura-tygen även i en flamsäker Cordura 500 PU FR-version. Tyget uppfyller kraven på flamspridningsindex 1 i standarden EN ISO 14116. Enligt indexet får ett hål uppstå i tyget under brandtestet men tyget ska slockna av sig själv. Brandtestet görs först efter att tyget har tvättats flera gånger.. Cordura 500 PU FR passar utmärkt för många olika slags skyddskläder och för skyddsutrustning. Tyget kan även användas för brandskyddskläder enligt flamspridningsindex 3, t.ex. som knäförstärkning, men då måste tygkombinationen testas separat.



Förutom Cordura-kollektionen har Foxa även ett annat alternativ i sitt sortiment, tillverkat i slitstarkt polyamidtyg: Foxas eget varumärke Foxdura. Tillsammans erbjuder Cordura- och Foxdura-kollektionerna ett brett urval tyger som uppfyller även de allra högsta kraven på slitstyrka. Tygerna finns både som enfärgade och med kamouflagemönster.