Hyppää pääsisältöön

Foxan terveystekstiilit Ylen uutisissa

Yle Häme nosti 25.10.2018 uutislähetyksessään esiin terveydenhuollon tekstiilit. Uutisjuttua kuvattiin myös Foxan toimitiloissa Forssassa. Foxa onkin yksi harvoista suomalaisista toimijoista, joka kehittää tekstiilejä terveydenhuollon käyttöön.



Sairaalaolosuhteisiin soveltuvilta kankailta edellytetään useita ominaisuuksia, joiden yhdistäminen samaan tekstiiliin vaatii innovatiivisuutta ja osaamista. Esimerkiksi leikkaussaleissa käytettävien työvaatteiden on oltava mukavia päällä ja helppoja huoltaa. Foxassa tällaisen työvaatekankaan kehitystyössä huomioidaan, että tuotteesta löytyy riittävästi hengittävyyttä, joustoa ja pehmeyttä sekä kovaa pesunkestoa. Myös tekstiilien ympäristöystävällisyyteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota.



Foxassa käynnissä olevassa Tervetekstiili-projektissa terveydenhuollon tekstiileihin haetaan myös täysin uusia ominaisuuksia. Parhaillaan tutkitaan, miten urheilutekstiileissä jo nyt hyödynnettävää älyä voitaisiin käyttää myös sairaalaympäristössä. Esimerkiksi sykettä tai liikeratoja mittaavat tekstiilit voisivat helpottaa potilaan tilan seurantaa leikkaussaleissa tai teho-osastoilla, joissa lukuisat mittarit tai johdot saattavat hankaloittaa henkilökunnan työasentoja tai vaikeuttaa potilaan siirtymistä.



Yle Hämeen uutisjuttu on katsottavissa Yle Areenassa 23.11.2018 asti. Alla olevasta linkeistä löytyy lisätietoa Foxan terveydenhuollon tuotteista ja tuotekehityksestä.



https://areena.yle.fi/1-4581071



http://www.foxa.fi/uutiset/tervetekstiili-hanke-kaynnistyi



https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/alyvaate-keraa-tietoa-potilaista-forssalaisyritys-kehittaa-uudenlaisia-materiaaleja-terveydenhuollon-tarpeisiin-319850/